Gratis bildemateriale

Gratis bildemateriale

Enten det er for å pynte på hjemmesiden, lage en annonse eller holde et kurs, trenger man bilder. 

Det viktigste når man skal bruke bilder er å vite at man har lov til å bruke bildene slik man ønsker. Å bruke et bilde uten tilstrekkelige rettigheter er rett og slett ulovlig og et brudd på loven om opphavsrett og kan derfor bli en svært kostbar affære. Sørg derfor for at du er 100% sikker på at du har lov til å bruke bildene du skal bruke.

Pexels.com

Her finner du mange gode bilder. Siden ble grunnlagt i 2014 av Bruno og Ingo Joseph med et mål om å tilby vakre bilder til gratis bruk. Siden oppdateres daglig med rundt 100 nye bilder. 

Pixabay.com

Med 870.000 bilder har de et enormt bibliotek, som betyr at du kan finne bilder til det aller meste. De har også illustrasjoner og vektorgrafikk som kan være nyttig til for eksempel foredrag. Bildene her inne har en litt mer profesjonelt utseende enn bildene hos Pexels, som i mange sammenhenger kan være en god ting.

Gratisography.com

Denne siden er laget av Ryan McGuire. Siden er full av morsomme, overraskende og oppsiktsvekkende bilder, som det kan være gøy å eksperimentere med. Tanken bak siden er at tøysete bilder skaper følelser og derfor åpner for kommunikasjon. Absolutt verdt å sjekke ut :)

Felles for alle sidene er at de legger ut bilder under Creative Commons CC0, som betyr at du kan laste ned, endre, distribuere og bruke disse gratis til hva du vil. Kreditering er heller ikke nødvendig, men det sette pris på.

Med disse tre sidene er det faktisk mulig å finne det meste du trenger av bildemateriale, uten å måtte bruke penger på det. 

Lykke til!